Neljäntenä päivänä lähdimme heti aamusta katsastamaan Vatikaanin museoita. Sikstuksen kappeliin pääsyä odotin eniten, ja kannattihan sitä odottaakkin. Siellä vain ei saanut kuvata, joten ainoatakaan kuvaa tietenkään en siellä näpsäissyt.

Vatikaanin muuria ja yksi sisäänkäynti...
1350758.jpg

Sallittu kuva museon kattofreskoista...
1350764.jpg

Vatikaanin kierroksen jälkeen suuntasimme lähellä olevalle kauppakadulle. Jotain sieltä tuli ostettuakin, mutta mä kuvittelin kauppoja olevan enemmänkin. Oon siis sitä mieltä, että mikään shoppailijan paratiisi Rooma ei kuitenkaan oo. Onneksi meidän matkaseurueesta kukaan ei oo himoshoppailija. Ylitimme Tiber-joen ja päädyimme Piazza del popololle.

Aurinkoinen Popolo-aukio
1350773.jpg

Kävimme aukion laidalla olevassa Santa Maria del popolo kirkossa. Sieltä kipusimme portaat ylös Villa Borghesen isolle puistoalueelle.

Villa Borghesen tunnelmaa...
1350781.jpg

Tuo puistoalue on omialtainen piknik paikka. Kesällä varsinkin se on varmasti mahtava näky. Jos reissussa on kuumimpana aikana, tää puisto luullakseni on ihanteellinen kävelypaikka, isot puut kun antavat sopivasti suojaa auringon paahteelta.

Neljännen illan näkymää Espanjalaisten portaiden yläpäästä...
1350790.jpg

Viidentenä päivänä suuntasimme Trastevereen. Tässä vaiheessa multa oli loppunut kamerasta akku, eikä tämä akka tajunnut pakata laturia mukaan. Kuvaukset jäi sitten mun osalta tähän. Mutta onneksi muilla seurueemme jäsenillä oli kamerat, heiltä saan teetellä itselleni vielä paljon lisää kuvia.

Trasteveressä oli paljon pieniä kujia sikin sokin, ja siellä näki enemmän sitä vanhempaa italialaista elämää. Niitä pyykkinarujakin nähtiin rokkumassa kujien yläpuolella. :) Taas ylitettiin Tiber-joki kävellen ja kuljeskelimme vielä ihanaisen Rooman kaduilla. Viimehetken ostoksiakin tehtiin. Ja viimeiset jäätelöannokset nautittiin Trasteveressä. Jäätelö oli paljon parempaa, kuin osasin edes kuvitella.  Ei oo ihme, että sitä kehutaan. Joka päivä piti tietenkin ostaa annokset. Voi NAM!!!!!