Mä täytän tänään 29-vuotta! Sen kunniaksi tein tämmöistä:

Turkinpippurihyydykekakku

Pohja:
150g digestivekeksejä
80g voita
50g turkinpippurimurskaa

Täyte:
2dl kermaa
50g turkinpippurimurskaa
1dl tomusokeria
1prk rahkaa
5 liivatelehteä
1/2dl vettä

Kuorrute:
1dl appelsiinimehua
4 liivatelehteä

Pohjan valmistus: Rouhi turkinpippuri ja keksit. Sulata rasva ja sekoita nämä keskenään. Painele irtopohjavuuan pohjalle.
Täytteen valmistus: Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Rouhi turkinpippuri. Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon rouhe, tomusokeri ja rahka. Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita varovasti seokset keskenään. Kaada keksipohjan päälle ja tasoita. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia.
Kuorrutteen valmistus: Liota liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna mehu ja sulata liivatteet siihen. Valuta hyytyneen kakun päälle. Hyydytä pari tuntia.

Mä käytin tässä värikkäitä turkinpippureita, tykkään niistä enemmän kuin tavallisista mustista. Maisteltu tätä vielä ei oo, että mausta kommenttia myöhemmin. Kakku oli mun mielestä erittäin hyvää, suosittelen! Makeaa se on kyllä, että pieni pala riittää tyydyttämään makeanhimon! :)

Koristeet marsipaania ja pritsaukset tummaa suklaata. Kuva otettu ihanassa aamuauringossa.
867383.jpg