Kolmantena päivänä heräsimme sinisen taivaan alla. Aurinko nousi pilvettömälle taivaalle, tiedossa oli siis ihan suomen kesän kaltainen päivä. Aurinkovoidetta en ymmärtänyt kotoa pakata mukaan, poltin siis olkapääni tämän päivän aikana. Kuvistakin saa heti ihan erilaisen fiiliksen, tällaisena mä muistan mun Roomani. Aurinkoisen kauniina.

Suuntasimme heti aamusta Colosseumille ja palatinus kukkuloille. Mulla oli jäänyt jostain matkakertomuksesta muistikuva, että kukkuloille ja colosseumille kannattaa ostaa yhteislippu. Tää tieto oli todellakin tarpeen. Me etsittiin palatinus-kukkuloiden sisäänkäynti, josta ostimme tämän yhteislipun. Tällä lippuluukulla ei tarvinnut jonottaa yhtään. Ja tuolla lipulla pääsi colosseumilla sitten pitkän, pitkän jonon ohi. Säästimme aikaa paljon, koska tuo jono colosseumille oli oikeasti tosi pitkä!! Ostakaa siis ihmeessä lippunne Palatinus-kukkulan portilta ja käykää katsastamassa kukkulat ensiksi.

Palatinus...
1350701.jpg

Seuraavassa kuvassa näkeekin sitten taas sen suuruuden, mitä näissä rakennuksissa on ollut. Jos olisin ottanut tuon kuvan ilman mitään mittakaavaa, sitä ei osaisi edes kuvitella. Mutta huomatkaa, että mä seison tuon holvikaaren alla, mikä pieni piste mä siellä oon!!
1350708.jpg

Kukkuloilla oli ihana kävellä kauniina päivänä. Sadekelillä en sinne lähtisikään, koska siellä ei hirveen paljoa sadesuojia oo. Mukaan olis voinut varata piknik tarpeita, paikkoja olisi ollut paljon, jonne olisi ollut kiva istahtaa syömään ja nauttimaan pävästä.
1350714.jpg

Näkymä Palatinukselta Forum romanumille...
1350716.jpg

Taustalla näkyy myös colosseum. Näin tiiviissä paketissa nää nähtävyydet siis on, silti kävelyä tulee paljon päivän aikana. Pohkeet oli kyllä ihan puhki illalla hotellille päästyämme.

Näin pieni se Colosseum sitten olikin... ;D
1350717.jpg

Colosseumin sisältä kuvattua...
1350720.jpg

1350721.jpg

Forum romanum
1350725.jpg

Tuolla vanhan kaupungin raunioiden keskellä kyllä tunsi itsensä pieneksi. Osa temppeleistä oli pystyssä, osasta näkyi vain raunioit, toisista pylväitä... kuitenkin kun mielessään kuvitteli, tai edes yritti kuvitella tuon paikan näyn, miltä se on aikoinaan näyttänyt, niin kunnioitus ja nöyryys nousi noita sen ajan suunnittelijoita ja rakentajia kohtaan! Entisaikojen taiteilijoiden käsiala on ollut uskomattoman kaunista. Kaupungilla saimme sitten todetakkin sen miten muinainen ja nykyaikainen taide kohtaavat... graffiteja näkyi siis myös Roomassa! :(

Kolmannen illan valaistusta Trevin suihkulähteellä...
1350739.jpg

Iltaisin kaupustelijat olivat paljon röyhkeämpiä mitä päivällä. Tästä kuvasta tuleekin mieleeni ruusukauppiaat, saippuakuplakauppiaat ja laukkukauppiaat jotka tulivat ihan väkisin tyrkyttämään tuotteitaan. Varsinkin ruusujen "jakajat" antoivat ensin muka lahjaksi ruusun, ja sitten kohta jo pyysivätkin "edes vähän" rahaa. Kiukku kasvoi illan mittaan noita kaupustelijoita kohtaan ja lujana täytyi todellakin olla!